Toetsenbord en muis

Een goede combinatie draadloos toetsenbord en muis is onmisbaar. Hoe jij je computergebruik ervaart, hangt namelijk veel af van de apparatuur waarmee je werkt. Veel mensen kopen een dure computer en bezuinigen op de randapparatuur. Wil je optimaal gebruik maken van jouw systeem, dan zal je toch echt op zoek moeten gaan naar de meest ideale combinatie. Een draadloos toetsenbord en muis kunnen daarbij een grote aanwinst zijn. Draadloze apparatuur geeft je immers meer vrijheid. Maar waar let je op als je een draadloos toetsenbord en muis wilt kopen? Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze.

Waarom kiezen voor een draadloos toetsenbord en muis?

Het grote voordeel van een draadloze muis en toetsenbord is natuurlijk het gebruiksgemak (je kunt immers overal gaan zitten doordat je apparaten draadloos zijn) en de ruimte die je bespaart omdat er geen snoeren over je bureau heen lopen. Het ziet er dus ook nog eens netter uit. Ook is een draadloos toetsenbord en muis comfortabeler. Je kunt immers je randapparatuur zo plaatsen als jij het lekkerste werkt. Geen last meer van te korte snoeren maar gewoon zelf de juiste plek uitzoeken voor jouw draadloos toetsenbord en muis. Als je lekkerder kunt zitten heb je ook minder last op vervelende lichamelijke klachten zoals rugpijn door een verkeerde houding of een muisarm. Er zijn dus meerdere redenen om te kiezen voor een draadloos toetsenbord en muis.

Waar let je op bij het kopen van een draadloos toetsenbord en muis?

Er zijn meerdere punten waarop je moet letten bij de aanschaf van een draadloos toetsenbord en muis. Naast de gebruikelijke dingen, zoals het ergonomisch gebruiksgemak, de toetsaanslag (is deze niet te zwaar, bijvoorbeeld) en extra opties zoals een scrollwiel, zul je bij ook moeten letten op de manier van ontvangen en verzenden van de signalen. Tegenwoordig zijn er meerdere opties. Je kunt een draadloos toetsenbord en muis kopen die werken op infrarood signalen. Maar ook lasersignalen zijn een mogelijkheid., deze techniek zou beter werken dan infrarood. Maar de technologie staat niet stil. Een blauw licht in combinatie met een spiegeltechniek maakt de mogelijkheden groter. We noemen dit een optisch signaal, deze apparaten werken ook prima op minder vlakke ondergronden. Verder moet je ook even opletten als je linkshandig bent. Er zijn namelijk speciale linkshandige uitvoeringen! Ben je op zoek naar apparatuur voor bij jouw tablet? Dan is een draadloze set echt een aanrader. Het vergroot het gemak waarmee je werkt als je onderweg bent.

Verschillende merken en varianten

Een draadloos toetsenbord en muis zijn verkrijgbaar in zeer uitéénlopende prijsklassen. Natuurlijk heeft dit vaak invloed op de kwaliteit van jouw draadloos toetsenbord en muis. Het hangt dan ook helemaal van jouw gebruik af welk draadloos toetsenbord en muis voor jou verstandig is. Misschien gebruik jij jouw computer of laptop alleen maar om verslagen te typen. Dan stel je natuurlijk veel minder eisen aan een draadloze muis en toetsenbord dan een fanatieke gamer. In dat geval kan je dus minder uitgeven aan dit soort computerspullen en toch prima werken. Het merk kan een prijsverschil maken, maar je kunt ook kijken naar combinaties van beide apparaten. Het voordeel van het kopen van een toetsenbord en muis set is vaak de prijs. Een set kost immers meestal minder dan beide apparaten apart. Daarnaast zullen de apparaten ook mooi met elkaar matchen. Een draadloos toetsenbord en muis Logitech, bijvoorbeeld, zijn verkrijgbaar als set. Ook een Rapoo draadloos toetsenbord en muis kunnen als set gekocht worden. Omdat een setje vaak via hetzelfde ontvangstsysteem werkt (bijvoorbeeld een USB ontvanger), is het gebruik van 1 USB poort dus voldoende. Ook dit kan echt een voordeel zijn.

Gaming toetsenbord en muis

Voor de gamers onder ons is de keuze weer anders. Veel gamers zullen zweren bij het ouderwetse 'snoertje' omdat even geen verbinding meteen einde spel betekent. Dit is echter ondertussen achterhaald. Een gaming toetsenbord en muis zijn tegenwoordig ook prima als draadloos toetsenbord en muis te verkrijgen. Naast de goede ontvangst, die hierbij overduidelijk belangrijk is, zijn er meer punten waar je op moet letten als je een draadloos toetsenbord en muis gaat kopen voor het spelen van jouw games:

  • Ergonomie: langer gamen zonder RSI en andere klachten;
  • Extra functies op een speciale gamingmuis, zoals instelbare gevoeligheid;
  • De bewegingssnelheid van de gamingmuis;
  • De grip;
  • Programmeerbare knoppen;
  • De toetsenbord-indeling, voor gamers is het fijner als de toetsen op een speciale manier boven elkaar geplaatst zijn;
  • De voeding: kunnen je draadloze toetsenbord en muis eventueel bedraad worden als de batterij leeg is, zodat je toch verder kunt spelen.
Een draadloos toetsenbord en muis werken tegenwoordig prima als game-apparatuur. Toch is het wel fijn, zoals gezegd, dat er eventueel wel bedraad kan worden bij deze draadloze muis en toetsenbord als de batterij leeg is. Verder willen spelen, maar niet kunnen omdat het apparaat zonder stroom zit, is immers behoorlijk vervelend.

Het oog wil ook wat

Naast het kopen van een draadloze muis en toetsenbord kun je ook kiezen om nog meer te kopen wat netjes bij elkaar past. Zeker als je werkplek in de huiskamer is, is een harmonieuze uitstraling toch wel erg mooi. Je kunt ervoor kiezen om naast je draadloos toetsenbord en muis ook een bijbehorende muismat te kopen of om echt voor een bepaalde kleur te kiezen die mooi in je interieur staat. Voor de echte hardcore gamer is gelikt uitziende gaming gear ook van belang. Kies bijvoorbeeld voor een draadloos toetsenbord en muis met een strak design of met extra RGB verlichting. Uiteraard kun je het ook leuk vinden om een apart model te kiezen. De tijd dat iedere draadloze muis en toetsenbord er hetzelfde uitzag is ondertussen wel voorbij. Bekijk snel ons complete assortiment, je vindt gegarandeerd het draadloos toetsenbord en muis dat het beste bij jou past.

Vragen en advies

Kies de set die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een product? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Overige links