Draadloze gaming muizen

Met een draadloze gaming muis heb je optimale bewegingsvrijheid tijdens het gamen. Er zijn veel genres en veel soorten spelers met elk hun eigen voorkeuren. Daarom zijn er ook allerlei varianten te vinden binnen deze categorie, zoals bekende merken als Razer. Lasermuizen en optische uitvoeringen met DPI-switches, met ledverlichting, met uitneembare gewichtjes, of met allerlei extra knoppen om zelf een functie aan toe te wijzen. Welk type past bij jouw speelstijl en bij de rest van jouw gear? Bekijk snel ons aanbod!

Waarom een gaming muis?

Wanneer je veel bezig bent met het spelen van spellen, dan wil je er een die past bij jouw speelstijl. Vooral als je er heel wat uurtjes in steekt, is het wijs om te investeren in een ergonomische uitvoering met allerlei voordelen ten opzichte van standaard types. Wil je dat de cursor een groot stuk beweegt wanneer je de muis minimaal beweegt (mid en high sense gaming)? Of juist dat je de muis een flink eind moet schuiven voordat de cursor beweegt, voor optimale precisie (low sense gaming)? Gaming muizen hebben een hoop extra’s ten opzichte van standaard modellen. Denk maar eens aan een aanpasbare DPI (bewegingssnelheid van de cursor), de grip op het apparaat zelf, extra knoppen en opvallende designs. Voor veel soorten games, vooral voor MMO’s of League of Legends, zijn extra knoppen heel handig om macro’s aan toe te kennen. Naast functionele extra’s hebben ze nog extra’s als RGB verlichting of een verlicht logo. In combinatie met al je andere gear creëer je zo een set die helemaal past bij jouw stijl! Heb je een juiste exemplaar gevonden die past bij je wensen? Vergeet dan niet om ook een goede muismat uit te zoeken.


DPI bij gaming muizen

DPI staat voor dots per inch. Het wordt ook wel PPI genoemd, pixels per inch. Het staat voor hoe snel je cursor beweegt wanneer je je muis een inch (2.5 cm) beweegt. Hoe hoger de DPI, hoe hoger de sensitivity, ofwel de gevoeligheid. Dit heeft niet direct met precisie te maken, al hebben sommige mensen wel moeite met werken met een hogere DPI. Moet je snel kunnen bewegen en om je heen kijken in een game, dan is een hoge DPI prettig. Ga je echter precies richten in bijvoorbeeld een shooter game, dan wil je waarschijnlijk juist een lagere DPI. Afhankelijk van welke games je graag speelt en hoe je deze graag speelt, is de ene functie belangrijker dan de andere. Speel je graag shooters, dan is het zeer handig om een DPI-switch te hebben. Zeker wanneer je van het snipen bent, is het ideaal om een hardwarematige manier te hebben om de gevoeligheid van de cursor snel te kunnen instellen. Ook bestaan er types met een DPI-knop waarmee je de gevoeligheid tijdelijk kunt aanpassen naar een vaste DPI-waarde. Zo kun je tijdens het spelen eenvoudig en comfortabel precies die sensitivity gebruiken die je nodig hebt.


Instelbaar gewicht

Veel gamers houden van de mogelijkheid om het gewicht te kunnen aanpassen. Hoe lichter die is, hoe sneller je hem kunt bewegen. Een zwaarder exemplaar zorgt aan de andere kant echter voor meer feedback van je beweging en daarmee een nog hogere haalbare precisie. In combinatie met je DPI-instellingen, je in-game sensitivity settings en de juiste muismat kun je zo een optimale balans vinden voor jouw speelstijl. Daarom zijn er ook uitvoeringen waarbij je zelf één of meerdere gewichtjes eruit kunt halen, zodat je de zwaarte zelf kunt instellen, afhankelijk van het genre waarin je bezig bent.


Optisch of laser?

Vroeger had je voornamelijk mechanische modellen, met het balletje onderin dat beweging doorgeeft. Die was echter wel gevoelig voor oneffenheden en bovendien kwam er vaak rotzooi erin terecht. Dit systeem heeft plaatsgemaakt voor de optische variant. Dit type heeft geen balletje meer, maar heeft een laser- of een ledlampje onderin. Dankzij de weerkaatsing van het licht kan worden gemeten hoeveel je hem hebt bewogen en waarheen. Dit werkt veel nauwkeuriger en is minder gevoelig voor vuil in het apparaat zelf. Een lasertype is dus eigenlijk een soort optische uirvoering, maar een laser werkt nog nauwkeuriger (high sensitivity) dan een ledje. Laser modellen hebben meestal ook een hogere DPI, wat sommige low sense gamers als onprettig ervaren. Je kunt een laser uitvoering op bijna elke ondergrond gebruiken, wat een ruimere keuze geeft in gebruikte ondergronden. Denk maar eens aan muismatten met een gladde of juist een ruwe ondergrond. Speciaal voor gamers zijn er muismatten met een zeer hoge dichtheid, zodat je de optimale bewegingssnelheid eruit kunt halen zonder storingen van naadjes, gaatjes en vuil op je muismat.


Vragen en advies

Heb je vragen over een draadloze gaming muis of wens je advies bij het kiezen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contactformulier .

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,1
Uitstekend "Goede muis voor een leuke prijs. De kleine ontvanger is wel super handig ik kan hem nu gewoon in mijn laptop laten zitten." 9,5
Perfect "Zodra je het stekkertje in de computer insteekt werkt de muis direct. Dus geen ingewikkelde installaties meer. De draadloze muis stoort of stottert niet. En hij ligt prima in de hand." 10
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links